Wat moet je wel en juist niet doen om van je vlooienmarktavontuur een succes te maken?

 

DON’TS
1) Kom op tijd! Benut alle opbouwtijd die er is. Als je niet op tijd klaar bent met het uitstallen van je spullen, kan dat minder verkopen betekenen.
 
2) Je kraam slecht of niet aankleden. Op een onbedekte ondergrond komen je spullen minder tot hun recht. Gebruik het liefst een kleed van een effen kleur. Patronen kunnen namelijk afleiden.
 
4) Nog niet klaar met uitladen? Leg de verkoopspullen dan nog niet op de kraam, maar zet de tassen en dozen onder de verkooptafel. Zo krijgen brutale wroeters geen kans.
 
5) Direct jouw beoogde verkoopprijs noemen. Vraag altijd iets meer dan het bedrag wat je er uiteindelijk voor wilt hebben. Op een vlooienmarkt houden klanten van afdingen, hou daar rekening mee.

 

 

DO’S

1) Reserveer zo ver mogelijk van tevoren een kraam. Zo ben je verzekerd van een plaats en kun je de door jouw verzamelde spullen ook echt verkopen.
 
2) Hou je je kraam voor jezelf of deel je de verkoopplaats? Zet je economische bril op en schat de waarde van je spullen in voordat je reserveert. Is het niet rendabel? Deel de kraam dan met een vriend of vriendin en split de kosten.
 
3) Etaleren: een kledingrek, verhogingen en grabbeldozen. Het helpt allemaal bij een betere verkoop van je spullen. Kleding netjes aan een rek, trekt meer bekijks. En de achterste spullen op de tafel kun je het beste op een verhoging presenteren. Grabbeldozen van €1,- en €2,- doen het ook altijd goed.
 
4) Prijskaartjes: wel of niet? De ene klant vindt prijskaartjes prettig, de ander geeft er niet om. Hou er wel rekening mee dat klanten graag afdingen. Kijk ook even rond om te zien wat andere deelnemers voor soortgelijke spullen vragen, voordat je je per ongeluk uit de markt prijst.
 
5) Tasjes: Winkels mogen het niet meer, maar op een vlooienmarkt is het een extra service. Zorg voor tasjes zodat jouw klanten de spullen gemakkelijk kunnen meenemen.
 
 
Lees hier ook de reglementen en huisregels van de Vlooienmarkt Hof van Twente!

INFORMATIE VOOR DEELNEMERS

RESERVEER NU UW KRAAM!

VLOOIENMARKT

29 SEPTEMBER 2018

 

OPENINGSTIJDEN
van: 09.00 – 17.00 uur

 

ENTREEPRIJZEN:
Volwassenen € 3,-
Kinderen tot 12 jr gratis toegang

 

GRATIS PARKEREN!

CONTACT

Voor meer informatie:
mail ons >>


Of bel met:
06-85460527
(bereikbaar vanaf: 17:00 uur)